Subsidie kunststof kozijnen 2022

Welke subsidie mogelijkheden zijn er beschikbaar voor kunststof kozijnen?

Voor een aangename temperatuur gedurende het gehele jaar is het goed isoleren van jouw huis noodzakelijk. Een goede isolatie helpt om de energiekosten te verlagen. Dit speelt tegenwoordig een steeds grotere rol bij de renovatie van koopwoningen. Kunststof kozijnen zorgen voor isolatie en daarmee een vermindering van het energieverbruik.

Aangezien je voor de verduurzaming en isolatie van je woning subsidie aan kunt vragen, kun je dan ook subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen? De wet- en regelgeving wijzigt regelmatig. In dit artikel wordt er uitgegaan van de regels die gelden in 2022. Hierin beantwoorden we de vraag of je recht heb op subsidie voor het vervangen van kunststof kozijnen met isolerend glas.

Bekijk hier de subsidiemogelijkheden in het nieuwste jaar.

Voorwaarden subsidie aanvragen op kunststof kozijnen

Een kunststof kozijn is een isolerend product. Voor isolerende producten is er subsidie beschikbaar volgens de zogenaamde ISDE-regeling (de ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’-regeling). Onder deze regeling vallen onder andere dakisolatie, spouwmuurisolatie en het installeren van HR++-glas en Triple glas. Wanneer je kunststof kozijnen laten installeren met HR++ glas of Triple glas dan heb je in principe recht op subsidie. Hier komen nog wel een aantal andere voorwaarden bij kijken. Het HR++ glas mag een maximale U-waarde (in hoeverre een materiaal warmte doorlaat) hebben van 1,2 W/m2k en het Triple glas mag een maximale U-waarde hebben van 0,7 W/m2k. De subsidieregeling voor dit glas geldt alleen als je bestaand glas vervangt (minimaal 8 vierkante meter). Als je een kunststof kozijn aanschaft bij Het Kozijnhuys, wordt deze gemonteerd met HR++-glas of Triple glas voor maximale isolatie. Voor alles wat onder de ISDE-regeling valt kun je de website over subsidie voor duurzame energie en energiebesparing van een koopwoning bekijken.

De voorwaarden om subsidie te ontvangen op kunststof kozijnen:

  • Het HR++-glas moet een maximale U-waarde van 1,2 W/m2k hebben en Triple Glas moet een maximale U-waarde van 0,7 W/m2k.
  • Er moeten minimaal 2 isolatiemaatregelen worden uitgevoerd voordat de subsidie aangevraagd kan worden.
  • Er moet minimaal 8 vierkante meter aan HR++ of Triple glas worden gemonteerd, met een maximum van 45 vierkante meter.
  • De subsidie is per vierkante meter HR++-glas €53,- en per vierkante meter Triple glas €150,-. Dit geld alleen als bestaand glas wordt vervangen.
  • De subsidie geldt alleen op de installatie van glas, niet op de installatie van kunststof kozijnen. De vierkante meters gaan dan ook over het glas.
  • Op kozijnpanelen onder het raam of onder de deur zit een subsidie van €23,- per vierkante meter als de U-waarde maximaal 1,2 W/m2k bedraagt. Is de U-waarde lager dan 0,7 W/m2k? Dan ontvang je €115,-. Hiervoor geldt ook de minimale afname van 8 vierkante meter.
  • Als je na 2 april 2022 één maatregel hebt toegepast, mag je daar vanaf 2023 subsidie over aanvragen, mits je aan alle andere subsidievoorwaarden voldoet. Je krijgt dan tot 15% subsidie.

Voor de subsidie is het noodzakelijk dat een bouwinstallatiebedrijf, zoals wij, de werkzaamheden uitvoert. Neem contact met ons op voor een offerte op maat voor nieuwe kunststof kozijnen met isolerend glas.

Subsidieregeling verduurzaming van de Rijksoverheid

Alleen isolerend glas installeren is echter niet genoeg*. Volgens de rijksoverheid kun je pas beroep doen op de regeling als je – buitenom het plaatsen van isolerend glas – nog een andere verduurzamende of isolerende maatregel treft. Dat kan o.a. isolatie van een dak of spouwmuur zijn of het installeren van een warmtepomp of zonneboiler. In combinatie met de andere verduurzamingsmaatregel kun je dan een subsidie krijgen. Kijk voor verschillende voorstellen van deze maatregelen eens naar de maatregelenlijst van de overheid.

*Een uitzondering op bovenstaande is dat je in 2023 subsidie kan aanvragen of één verduurzamende maatregel als je deze ná 2 april 2022 hebt laten uitvoeren en voldoet aan de overige voorwaarden.

Daadwerkelijke subsidie kunststof kozijnen

Als je jouw huidig glas vervangt voor HR++ glas of Triple glas kan je hierover subsidie ontvangen, mits je het combineert met een andere isolerende maatregel. Het Kozijnhuys installeert of HR++ of Triple glas in jouw nieuwe kunststof kozijnen. Voor minimaal 8 vierkante meter en een maximum van 45 vierkante meter, geldt er een subsidie van €53,- per vierkante meter op HR++ glas en €150,- per vierkante meter op Triple glas (als je het na 1 januari 2022 hebt geïnstalleerd). Als je ook nog kozijnpanelen in jouw deur of onder jouw raam installeert, krijg je hier ook nog een subsidie op van respectievelijk €23,- bij HR++ glas en €115,- bij Triple glas (beide per vierkante meter). Voor een volledig overzicht van alle isolatiemaatregelen en de daarbij te verkrijgen subsidie, kun je de isolatiemaatregelen voor woningeigenaren bekijken op de website van de rijksoverheid.

Subsidie op isolatie in 2022

Je kan subsidie innen door het aan te vragen bij de rijksoverheid. Hierbij moet je wel enkele bewijsmaterialen aanleveren. Je moet een foto van de werkzaamheden, een betaalbewijs en een meldcode indienen binnen twaalf maanden van de installatiedatum. Bovendien is het vanaf 2023 mogelijk om subsidieaanvraag te doen op één isolatiemaatregel. Als je vanaf 2 april 2022 één isolerende maatregel hebt toegepast dan kun je tot 15% van de kosten terugkrijgen als subsidie. Besluit je de tweede maatregel ook te installeren, dan krijg je tot wel 30% van de kosten als subsidie terug.

Subsidie op kunststof kozijnen bij Het Kozijnhuys

Om recht op subsidie te hebben, moet je volgens de overheid jouw isolatiemaatregel laten installeren door een bouwinstallatiebedrijf. Wij, Het Kozijnhuys, voeren dit graag voor je uit. Al het glas dat wij verwerken in onze kunststof kozijnen is minimaal HR++- of Triple glas en voldoet daardoor aan de eisen voor de subsidie. Laat jouw kunststof kozijnen ook installeren door Het Kozijnhuys en ontvang subsidie!

Op basis van dit artikelen kunnen geen rechten worden ontleend. Alle informatie die in het artikel gebruikt is, is gebaseerd op informatie van de rijksoverheid per augustus 2022. Bron: Rijksoverheid

©2024 Het Kozijnhuys - Privacybeleid