Subsidie kunststof kozijnen 2024

Subsidiemogelijkheden 2024

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden van onze kunststof producten? In dit artikel zullen we de diverse subsidies bespreken die beschikbaar zijn voor het isoleren van jouw huis. Het is mogelijk om een subsidieaanvraag te doen bij het Zeeuwse isolatieprogramma en bij de Rijksoverheid. Bij het Zeeuwse Isolatieprogramma kun je subsidie aanvragen voor het isoleren van je dak, kozijn(en), deur(en) of glas, je bent vrij in hoe je deze subsidie besteedt. Daarnaast kan je voor een subsidieaanvraag, voor het installeren van HR(+) ++ glas, triple glas of isolerende panelen, terecht bij de Rijksoverheid.  Met het combineren van beide subsidies is het soms mogelijk om je gehele investering terug te winnen! In dit artikel lees je over de specifieke voorwaarden van deze subsidies.

Zeeuws Isolatieprogramma

Het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP) is een subsidieregeling voor alle Zeeuwse wooneigenaren. Het is een actie vanuit het Nationaal Isolatieprogramma om slecht geïsoleerde woningen te isoleren. Het ZIP is een samenwerking tussen de Zeeuwse gemeenten en de Regionale Energiestrategie Zeeland. Het doel van de ZIP-regelingen is het verduurzamen van de Zeeuwse woningen. Het doel van de provincie Zeeland is het isoleren van 30.000 woningen voor 2030. Dit is belangrijk bij het aanvragen van de Zeeuwse subsidieregeling:

 • Jouw woning heeft het energielabel D-E-F-G of van jouw woning zijn minimaal 2 bouwdelen (dak, muur, vloer of glas) niet of slecht geïsoleerd.
 • De WOZ-waarde van jouw woning is lager dan de Nationale Hypotheek Garantie-grens van € 429.300 (2023) of € 461.100 (2024).
 • Het is mogelijk om per direct subsidie aan te vragen. De subsidieregeling geldt vanaf 1 januari 2024 en je kunt subsidie aanvragen voor verschillende isolatiewerkzaamheden. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van HR ++ (+) glas, Triple glas, isolerende kozijnen, deuren of panelen.
 • De hoogte van de ZIP-subsidie verschilt per gemeente en varieert van € 1.700,- tot € 2.050,-.
 • De subsidie is aan te vragen in alle Zeeuwse gemeentes.
 • Je kunt het subsidiebedrag op verschillende manieren gebruiken.
 • Het is mogelijk om de ZIP-subsidie te combineren met andere subsidies, zoals de ISDE-subsidie. Met deze subsidies is het soms mogelijk om het bedrag van de gehele investering terug te verdienen!

Deze subsidie aanvragen kun je eenvoudig doen via het Zeeuws Isolatieprogramma.

 

Subsidieregeling isolatie Rijksoverheid

Naast aanvragen van de ZIP-subsidie is het mogelijk om bij de Rijksoverheid subsidie (ISDE) aan te vragen. Dit kan gedaan worden voor 5 typen isolatiemaatregelen. Er gelden hier verschillende voorwaarden.

Algemene voorwaarden:

 • Je vraagt de subsidie aan nadat de woning geïsoleerd is.
 • Je isoleert het huidige oppervlakte van je woning.
 • Het isolatiemateriaal moet dik genoeg aangebracht worden om aan de isolatiewaarde te voldoen.
 • De isolatiewerkzaamheden moeten door een installatiebedrijf worden uitgevoerd. Je mag dus niet zelf isoleren.
 • Tijdens isolatie maak je foto's van materiaal, merknaam, soort en dikte van het isolatiemateriaal om je subsidie te kunnen aanvragen.
 • Per type isolatie kun je maar één keer subsidie aanvragen. Heb je bijvoorbeeld eerder HR ++ geïsoleerd, dan kun je hier niet nogmaals subsidie voor aanvragen.
 • De subsidie moeten binnen 24 maanden na de werkzaamheden worden aangevraagd. Daarna vervalt het recht op subsidie.

Je kunt aanvraag doen voor Triple glasisolatie, HR ++ glasisolatie, isolerend paneel in kozijn en een isolerende deur.

Voorwaarden aanvraag subsidie Triple glas:

 • De isolatiewaarde (U-waarde) voor het Triple glas is maximaal 0,7 W/m2K.
 • Je vervangt kozijnen door isoleerde kozijnen met een Uf-waarde van maximaal 1,5 W/m2K.
 • Het minimaal geïsoleerde oppervlakte bedraagt 8 m². (Alle vormen van glasisolatie worden bij elkaar opgeteld)
 • Als het geïsoleerde glas oppervlakte meer is dan 45 m², dan wordt het subsidiebedrag gerekend voor maximaal 45 m².

Het subsidiebedrag van triple glas bedraagt € 65,50 per m².

Voorwaarden aanvraag HR++ glas:

 • De isolatiewaarde van het HR ++ glas (U-waarde) is maximaal 1,2 W/m2K.
 • Het minimaal geïsoleerde oppervlak bedraagt 8 m². (Alle vormen van glasisolatie worden bij elkaar opgeteld)
 • Als het geïsoleerde glas oppervlakte meer is dan 45 m², dan wordt het subsidiebedrag gerekend voor maximaal 45 m².

Het subsidiebedrag van HR ++ glas bedraagt € 23,00 per m².

Voorwaarden aanvraag subsidie isolerend paneel in kozijn:

 • Je hebt HR++-glas of triple glas laten aanbrengen.
 • Het isolerend paneel heeft een lage isolatiewaarde (Ud-waarde) van maximaal 1.2 W/m2K of een hoge isolatiewaarde van maximaal 0,7 W/m2K.
 • Pas je een isolerend paneel in een kozijn toe met de hoge isolatiewaarde van maximaal 0,7 W/m2K? Dan moet je een verklaring van het bouwbedrijf meesturen om dit aan te tonen. Je krijgt dan een hoger bedrag voor triple glas.

Het subsidiebedrag van nieuwe isolerende panelen met een isolatiewaarde tussen 0,7 en 1,2 bedraagt € 10,00 per m². Het subsidiebedrag van nieuwe isolerende panelen met een isolatiewaarde kleiner dan 0,7 bedraagt € 45,00 per m².

Voorwaarden aanvraag subsidie isolerend paneel in deur:

 • Je hebt HR++- glas of triple glas laten aanbrengen.
 • De isolerende deur heeft een lage isolatiewaarde van maximaal 1.5 W/m2K of een hoge isolatiewaarde van maximaal 1,0 W/m2K.
 • Pas je een isolerende deur toe met de hoge isolatiewaarde van maximaal 1,0 W/m2K? Dan moet je een verklaring van het bouwbedrijf meesturen om dit aan te tonen. U krijgt dan het hogere subsidiebedrag voor het Triple glas.

Het subsidiebedrag van een isolerende paneel is bij nieuwe isolerende deuren met een isolatiewaarde tussen de 1,0 en 1,5 € 23,00 per m². Het subsidiebedrag van nieuw isolerende duren met een isolatiewaarde onder de 1,0 bedraagt € 65,50 per m². Meer weten? Bekijk de ISDE-subsidieprijzen.

Hulp nodig bij je subsidieaanvraag?

Je kunt gemakkelijk subsidie regelen via Simpel Subsidie. Hier doe je snel en gemakkelijk een subsidie check. Je maakt hier een pakket aan met alle isolatiewerkzaamheden die bij jou thuis zijn uitgevoerd. Na het samenstellen van de isolatiemaatregelen, krijg je het subsidiebedrag te zien. Vervolgens worden er een aantal vragen gesteld, om te kijken of jij in aanmerking komt voor de isolatiesubsidies. Wanneer jij recht heb om een subsidie is het mogelijk, om een aanvraag in te dienen. Het aanvragen van de subsidie wordt volledig verzorgd door Simpel Subsidie.

Subsidie op kunststof producten bij installatie van Het Kozijnhuys

In combinatie met HR++-glas of Triple glas is het ook mogelijk om de kunststof kozijnen bij de oppervlakte van glasisolatie te rekenen. Het is dus mogelijk om de oppervlakte van de kunststof kozijnen mee te rekenen voor de subsidieaanvraag. Je kunt de installatie laten uitvoeren door Het Kozijnhuys. Al ons glas bij de installatie van kunststof kozijnen is minimaal HR++ glas of Triple glas. Bij het monteren van minimaal 8 vierkante meter aan HR++-glas of Triple glas met kunststof kozijnen, vervang je jouw slecht-isolerende glas en heb je recht op subsidie. Laat Het Kozijnhuys jouw nieuwe kunststof kozijnen met isolerend glas installeren en vraag subsidie aan.

 

 

Op basis van dit artikelen kunnen geen rechten worden ontleend. Alle informatie die in het artikel gebruikt is, is gebaseerd op informatie van de Rijksoverheid per januari 2024. Bron: Rijksoverheid  

©2024 Het Kozijnhuys - Privacybeleid